Het Youtube kanaal van mijn vader

Hoi, ik ben Luit Steiner Lovisa. Ik vind dat mijn vader het meest indruk op mij heeft gemaakt dit jaar en ook vorig jaar. Ongeveer drie en een half jaar geleden startte mijn vader met een Youtube kanaal. Sinds twee jaar doe ik ook mee. En dat vind ik fantastisch. We hebben het samen heel leuk.

Mijn vader is kunstschilder en hij maakt tekeningen. Hij heeft vijfentwintig jaar geleden een meisje en een jongetje getekend met een grappige vierkanten koppen stijl. Zijn vader, mijn opa, heeft daarvoor de namen Bart en Trix bedacht. Mijn vader heeft deze namen gebruikt voor het Youtube kanaal en heeft eerst alleen zelf tekeningen gemaakt. Voordat hij met het Youtube was begonnen heeft hij een jaar elke week een tekening gepost op facebook. Hij deed dat in het begin elke dag maar daar werd mijn moeder helemaal gek van. Daarom ging hij ze later maar één keer per week posten. 

Daarna begon hij met de tekening te filmen, zodat je ziet hoe de tekening gemaakt wordt en dat doet hij dan heel erg precies. De tekening die mijn vader maakt moet vanaf het begin gefilmd worden. Eerst het schetsen, daarna trekt hij de lijnen over met stift en dan schildert hij hem helemaal in. Mijn vader zegt dat hij hier drie dagen over doet, maar ik vind dat dat maar twee dagen kost. Dan knipt hij alle stukjes eruit die niet goed zijn en versnelt hij de video en zet er een muziekje onder. En dit duurt nog een dag. En dan zet hij dit elke vrijdag op het Bart & Trix Youtube kanaal.

Hij heeft voor mij speciaal een tekening gemaakt over mijn verjaardag. Sinds twee jaar maken we samen om de week een tekenprogramma. Daar wordt in gelachen. Eerst maken we een ieder een tekening, we doen een voorbespreking en een nabespreking. Ik film hem als hij zijn tekening maakt en hij filmt mij als ik mijn tekening maak. Ik verzin meestal de ideeën. We bedenken samen de hele week ideeën, mijn moeder vindt dat niet zo leuk als we dat teveel doen. Mijn vader maakt er iets heel leuks van. De video’s zijn in die jaren veel leuker geworden. Vergelijk maar de eerste met de laatste video; we zijn heel erg vooruit gegaan. Ze zijn super mooi geworden.

Ik vond het altijd al leuk om wat met mijn vader te doen. En nu vind ik dit zo leuk om te doen, omdat ik er wat mee kan bereiken en het is nog leuk ook. Abonneer gratis op ons Youtube kanaal Bart & Trix en check onze video’s. 

Luit Steiner Lovisa 2021