Wie zijn Bart & Trix?

De “vierkanten koppen stijl” is bedacht door kunstenaar Erlend Steiner Lovisa. Toen hij de kunstacademie in 1993 in Den Bosch volgde, heeft hij deze stijl ontwikkeld. Het idee achter het vierkanten hoofd is geleidelijk ontstaan en gaf hem een duidelijke houvast tijdens het tekenen. Hij kon zich hiermee volledig op de uitvoering en het verhaal richten. Eerst schilderde hij veel ogen die hij later in het vierkant plaatste, de oren en de neus zijn weg gelaten. De haren bestaan uit 3 haren; ditzelfde beeld stelt ook de handen voor.

Door de jaren heen tekende Erlend schetsboeken vol. In 2003 is er voor het eerst een boek uitgekomen met zijn illustraties: “Voorleesverhalen” geschreven door Nettie Stender. De “vierkanten koppen stijl” spreekt jong en oud aan en is fris en duidelijk. Erlend staat ook bekend om zijn schilderijen met gezichtsloze vrouwen die je kunt zien op www.steinerlovisa.com De “vierkanten koppen stijl” staat daar los van. Een overeenkomst tussen de twee stijlen is dat Erlend veel details weglaat om alleen te laten zien wat nodig is en zijn idee te versterken. Nu heeft Erlend “Bart & Trix” bedacht om de “vierkanten koppen stijl” te laten leven. www.barttrix.nl

In 2017 plaatste hij elke week een nieuwe tekening op Bart & Trix Facebook fan pagina. In maart 2018 zijn Bart & Trix ook op YouTube te zien.

Nieuw Bart & Trix op YouTube

Bart & Trix YouTube kanaal klik hier

Ben je benieuwd naar opkomende video’s van Bart & Trix?

Vergeet dan zeker niet te abonneren!

Veel kijk plezier!